Alle natuurlijk mineraalwaters zijn verschillend.

Juist

Sommige natuurlijk mineraalwaters zijn van nature bruisend, terwijl aan andere koolzuur wordt toegevoegd. Natuurlijk mineraalwater wordt door de natuur gezuiverd. Op de weg die het jarenlang aflegt onder de grond wordt het water voortdurend gefilterd door de ondergrondse rotslagen, die op natuurlijke wijze alle onzuiverheden verwijderen. Resultaat: natuurlijk zuiver water. De rotsen worden letterlijk ‘gewassen’ door het water, waardoor er mineralen en sporenelementen in terechtkomen, die op hun beurt voor een specifieke smaak en samenstelling zorgen.

Een unieke samenstelling

De ondergrond en de rotsen zijn niet overal gelijk. Vandaar dat natuurlijk mineraalwater een stabiele en unieke samenstelling heeft. Het water van een bepaalde ondergrondse bron heeft dan ook een specifieke mineralisatie, die laag of hoog kan zijn. Bovendien kan de verhouding tussen de verschillende mineralen verschillen van bron tot bron. Water kan enkel als natuurlijk mineraalwater bestempeld worden als de stabiliteit van de minerale samenstelling gegarandeerd kan worden.

Op het etiket van een fles natuurlijk mineraalwater, dat een stabiele samenstelling heeft, vind je dan ook informatie over de minerale samenstelling. In tegenstelling tot andere soorten water, zoals gefilterd kraanwater, weet je bij natuurlijk mineraalwater exact wat je binnenkrijgt.

Categories: Juist of Foutnieuws